VoetbalweddenRSS

Wedden op voetbal, online bookmakers, voetbalnieuws en meer!

‘Deze club wordt dit jaar kampioen in de Eredivisie’

Feyenoord maakt dit seizoen de meeste kans op de landstitel. Dit blijkt uit onderzoek van het databureau Gracenote. De Rotterdammers strijden met Ajax, PSV, AZ en FC Twente om de Schaal.

Het Algemeen Dagblad schrijft op maandag: “De kans dat Feyenoord aan het einde van de rit met de kampioensschaal op de Coolsingel staat is 59,3 procent, zo hebben adviesbureau Hypercube en databedrijf Gracenote becijferd in hun zogenoemde Euro Club Index. Ajax is de voornaamste concurrent met 30,1 procent. De rest lijkt kansloos. PSV (6,8), AZ (3,1) en FC Twente (slechts 0,1 procent) hoeven zich geen illusies te maken.”

De Euro Club Index wordt berekend aan de hand van de resultaten van de afgelopen vier jaar, waarbij de prestaties van de laatste twaalf maanden zwaarder meetellen dan die van drie of vier jaar geleden. “Feyenoord eindigt volgens de statistici dit seizoen op 76 punten, Ajax op 73. Daarna volgen PSV (69), AZ (68) en op enige afstand FC Twente (59).”

Het bericht ‘Deze club wordt dit jaar kampioen in de Eredivisie’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *