VoetbalweddenRSS

Wedden op voetbal, online bookmakers, voetbalnieuws en meer!

‘Grote EK-verrassing op komst bij het Nederlands elftal’

Analist Wim Kieft denkt dat het zomaar kan gebeuren dat Brian Brobbey een basisplaats krijgt van bondscoach Ronald Koeman op het aankomende EK. De spits van Ajax kent persoonlijk een uitstekend seizoen bij de kwakkelende Amsterdammers.

Memphis Depay kwakkelt al het hele voetbaljaar met zijn gezondheid en verliet de training van Atlético Madrid onlangs nog op een stretcher. Desondanks is het de verwachting dat de spits meegaat met Oranje. “Of het werkt met Depay en De Jong (Frenkie, red.) moet je afwachten”, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. “De eerste heeft bij Atletico Madrid het hele seizoen nogal wat wedstrijden gemist. In het voorjaar was hij aan een goede serie bezig tot hij op de training geblesseerd raakte. Zondag deed hij een kwartiertje mee en woensdag een paar minuten.”

Vervolgens claimt de voormalige spits echter: “Depay weet trouwens hoe het is om niet fit aan de aftrap van een groot toernooi te verschijnen. Op het EK 2021 en WK 2022 overkwam hem dit en kon hij tijdens de toernooien zelf nauwelijks het verschil maken. Maar in potentie blijft hij de beste spits van Oranje en die laat je niet zomaar thuis vanwege ervaringen uit het verleden. Misschien doet Depay het nu wel voor je. Hij heeft daarvoor nog 29 dagen tot de start tegen Polen.”

Wat als het níét lukt? “Dan kan Koeman terugvallen op Brian Brobbey in de punt van de aanval.”

Het bericht ‘Grote EK-verrassing op komst bij het Nederlands elftal’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *